dacra.dk

Hvordan Taber Man Sig Uden At Sulte?

Skrevet d. 29. September 2021
Billede af Vidmir Raic fra Pixabay

Når man snakker om vægttab, er der mange mennesker der automatisk tænker, at kræver det at man sulter sig selv. Men det er faktisk slet ikke tilfældet. Hvis du gerne vil have et langvarigt resultat, er det vigtigt at du omlægger din livsstil og spisevaner helt. Et vægttab kommer af, at man er i kalorieunderskud, som mange tyder som, at man skal sulte sig.

Den vigtigste start er at udregne dit ligevægtsindtag, som betyder, hvor mange kalorier du må spise for om dagen og samtidig være i et lille kalorieunderskud, så du taber dig. Det er meget varierende og svingende fra person til person og det kommer især an på, hvor fysisk aktiv du er, din højde samt vægt, og om man er mand eller kvinde.

En anden ting som er enormt vigtigt, er at spise nærende og proteinrig mad, som er lav på kalorier, men som holder dig mæt længe. Alle grønsager, med undtagelse af kartofler, indeholder meget få kalorier pr. 100 gram og derfor anbefales det, at minimum 50% af tallerken består af grønsager. Kød indeholder meget protein og fylder godt i maven. Kylling og kalkun er meget lav i både fedt og kalorier, samt hvid fisk som også indeholder vigtige fedtkilder som omega6.

Den vigtigste huskeregel i et vægttab er at det er en livsstil, som du skal kunne leve i, i mange år. Derfor er det vigtigt ikke at køre surt i det, så man ikke falder i de dårlige vaner igen og opgiver. 

Alt med måde er en god leveregel. Hvis du har lyst til slik, så spis lidt slik. Intet er forbudt, man skal dog huske at begrænse sig, hvor man før i tiden havde tømt en hel pose gifler eller en pose slik, så nøjes med 1-2 gifler og 4-5 stykker slik. På den måde, går man ikke og tænker på det hele tiden, man kommer faktisk til at tænke på det mindre, hvis man giver sig selv lov til at få lidt, når lysten er der.

OBS: dette blogindlæg er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Hvor du køber et stort sortiment med øreringe med perler. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Næste indlæg
Har du undret dig over hvorfor du fryser efter at du har smidt dig et par kiloer? I dette indlæg vil jeg kort forklare hvad der sker med kroppen, når man taber sig og hvorfor du er begyndt at fryse mere end før. Læs vide…
Mange tror at et hurtigt vægttab er løsningen, men faktisk viser det sig at hurtige vægttab ikke holder i længden, da quickfix kure ikke er løsningen. De såkaldte quickfix kure siges at være dem hvor man ofte udelukker e…
Hvis man helt stopper med at spise, har det naturligvis dødelige konsekvenser.Der er dog personer som ikke spiser i perioder, også kaldt fasting, som bruges af mange som en metode til at tabe sig.Det er dog vigtigt at fø…
I dette indlæg vil jeg fortælle hvordan du kan tabe dig på en enkelt uge. Find svaret her.  Synes du også du er begyndt at se lidt større ud? Dog ikke muskelmasse stor, men desværre fedtmæssigt. Bare rolig, alle ku…